Semoga Negara Malaysiaku Terus Aman

Semoga Negara Malaysiaku Terus Aman

Wednesday, 11 July 2012

Ketaksuban dalam sesuatu hal

Assalamualaikum W.B.T dan selamat pagi kepada semua pembaca.

Alhamdulillah dan syukur ke hadrat Allah, arini ML masih berada di Kg sempena cuti semester. Semalam ML ada menulis berkenaan sahabat mahasiswa ML yang dikatakan memalukan bapa beliau. arini pn ada lagi isu ni berlaku. ini semua berlaku sebab terlalu taksub dgn sesuatu benda tu. cuma kali ni, benda berlaku bukan dikalangan mahasiswa universiti tapi masyarakat luar.

kali ni benda pn sama, taksub kepada parti politik juga. akibat ketaksuban ini kepada salah satu parti politik nasional negara ini, seorang lelaki sanggup menceraikan isteri beliau. apa nak jadi dgn masyarakat kita hari ni sehingga sanggup meruntuhkan institusi kekeluargaan akibat isu kecil begini. berbeza pendapat itu adalah lumrah manusia, tapi jgn la sampai kita hilang pertimbangan.

berita penuh kawan-kawan boleh baca sini .

Nasihat ML pada kawan2 mahasiswa, jangan sampai kita taksub kepada mana-mana parti politik sehingga kita sanggup menggadaikan pergorbanan ibu bapa kita menghantar kita ke universiti ini untuk belajar. walaupun AUKU telah dipinda dan membenarkan kita berpolitik di luar, tapi ingtlah bahawa kita juga mempunyai akal yg membolehkan kita berfikir sebelum bertindak.

No comments:

Post a Comment