Semoga Negara Malaysiaku Terus Aman

Semoga Negara Malaysiaku Terus Aman

Tuesday, 10 July 2012

Perjuangan untuk siapa?!

Assalamualaikum W.B.T.,

Agak lama ML x menulis dan update blog. biasa la,lepas abis exam banyak benda lak nk kena setelkan dgn buku2 dan kitab2 rujukan perlu dikemas dan sebgainya. tapi tidak kisah la, itu dah menjadi lumrah seorang mahasiswa, mengajar kita menjadi lebih matang dgn masalah2 itu.

Alhamdulillah, dgn izin Allah jua dapat ML menulis lagi. Kali ini ML ingin menulis mengenai satu artikel dalam surat khabar arus perdana yg kebetulan ML baca sambil minum2 pagi semalam. ML agak kenal dgn org dimaksudkan dalam artikel tu. ini artikel yg ML maksudkan.


Kesian ayah kawan kita ni. Tidak pasal2 dipalit dgn benda yg memalukan akibat penangan org yg terlalu ghairah berpolitik sehingga semua benda nk dijadikan 'boneka' mereka. Mungkin bagi mereka apa yg penting adalah kemenangan dalam perjuangan mereka yg dirasakan betul. Tidak kisah la apa nk jadi pada org dijadikan 'boneka' tersebut. tambah tidak kisah kpd keluarga mereka.

Apa pun, ML minta dijauhkan daripada memalukan keluarga ML sendiri dan sebab itu segala apa yg ML buat akan difikir baik dan buruknya.

* Apa yg penting?!biarlah kita menjadi anak yg membahagiakan kedua ibu bapa kita dan berbakti kepada mereka selagi mereka dan kita masih ada di atas dunia ini. sama-sama kita muhasabah diri.

Selamat berehat, bercuti dan menyambut Ramadhan kepada kawan2 semua.... :)

No comments:

Post a Comment